kuva: Erja Taura-Jokinen

 

VIISI KYSYMYSTÄ - Vastaajana Meri Tirroniemi

Rukouksen säännöllinen rytmi löytyy helpommin yhdessä toisten kanssa

Rovasti Meri Tirroniemi aloitti kirkon työt vuonna 1981 seurakuntakuraattorin koulutuksen saaneena diakoniatyöntekijänä. Pappina Meri Tirroniemi on palvellut seurakuntia yli 17 vuoden ajan, pääosin Kittilän seurakunnassa. Tirroniemi on ohjannut vapaaehtoisia Levin Marian kappelin toiminnassa – Marian kappeli on hiljaisuuden keidas keskellä Levin vilkasta elämää.  Hän on myös luotsannut Sydämen luostariviikkoa Levillä. Viikkoon sisältyy pieni pyhiinvaellus Levin luontoon.


1.    Mikä on suhteesi hiljaisuuden liikkeeseen?

Olen ollut hyvin pitkään sekä hiljaisuuden liikkeen, että sen ihmisten ystävä. Siinä matkasaatossa on hyvä olla mukana.


2.    Miksi hiljaisuus on tärkeätä?

Olen asunut Kittilässä yli 17 vuotta ja olen viettänyt paljon aikaa sekä hiljaisuudessa että yksinäisyydessä. Ovat tärkeitä molemmat. Hiljaisuuteeni kaipaan rukoushiljaisuutta, yhteyttä Jumalaan. Kaipaan hiljaisuuteen myös muita hiljakseen olevia.


3.    Miten arjessa voisi viljellä hiljaisuutta?

Varmaan jokaisella on omat tavat ja mahdollisuudet.  Kaipaan rukoukseen säännöllistä rytmiä niin kuin esim. retriiteissä on, mutta en ole onnistunut sellaista luomaan itselleni.  Arvelen, että se olisi helpompaa tehdä jonkun toisen kanssa.


4.    Mitä tarkoittaa henkilökohtaisesti ohjattu retriitti?

Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti tarkoittaa, että saa retriitin ajaksi matkakumppanin vaeltamaan vierellä rukoillen ja kuunnellen ja evästä antaen.


5.    Mikä on suhteesi Metsäkestilän hiljaisuuden taloon?

Olen ollut parissa retriitissä siellä.

 

Meri Tirroniemi kirjoittaa:  ” Jokaisessa asuu pieni rukoilija ja se rukoilija voi meissä kasvaa ja vahvistua. Rukous on vuoropuhelua Jumalan kanssa. Saamme pureskella Jumalan sanaa, niin me alamme ’nähdä ja maistaa Herran hyvyyttä’ Psalmi 34:9. ’Miten suloiset ovatkaan sinun sanasi! Ne maistuvat hunajaa makeammalta.’ Psalmi 119:103.”

Meri Tirroniemi ohjaa yhdessä Eija Varin-Topparin kanssa henkilökohtaisesti ohjatun retriitin elokuussa 2024 Metsäkestilän hiljaisuuden talossa.

5.5.2023   Teksti: Meri Tirroniemi ja Riikka Pyykkö