Tervetuloa Metsäkestilän hiljaisuuden talon retriittiin. Kullakin osallistujalla on käytössään oma yksinkertainen huone, wc- ja suihkutilat ovat yhteiset. Yhteisiä tiloja ovat iso pirtti ja kappeli. Majoitus- ja päärakennus ovat saman pihan avarassa piirissä. Tilamme eivät ole esteettömät. Metsäkestilää ympäröi luonto ja monenlaiset kävelyreitit, joten hyvät kengät kannattaa ottaa mukaan.  Ota mukaan myös omat liinavaatteet ja sisätöppöset. Varustaudu mukavantuntuisilla vaatteilla – oloasu ja jotain lämmintä päälle vedettäväksi. Meiltä löytyy retriitin ajalle sopivaa luettavaa.

Vuoden 2024 retriittikalenteri

 

Lintu- ja talkooretriitti 3.-5.5.

Linnunlaulun siivittämä hiljaisuuden retriitti. Päivien aikana tuuletamme Metsäkestilän talot talven pölyistä, pihatöiden lomassa kuuntelemme lintujen liverrystä, opimme tunnistamaan lintuja, teemme retken ja kokoonnumme yhteisiin rukoushetkiin. Hiljaisuudelle on varattu oma aikansa. Ohjaajina Aila Lukin ja Liisa Erkiö.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Liisa Erkiö 050 523 2104 / liisa.erkio@saunalahti.fi . Hinta 70€ omin liinavaattein. 

Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti 8.-12.5.

Tässä retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja hengellinen ohjaus. Pohjana on ignatiaaninen rukousperinne. Yhteinen ohjelma muodostuu päivittäisestä messusta ja ruokailuista. Kunkin henkilökohtainen retriitti rakentuu rukousmietiskelyistä, joissa jokainen peilaa Raamatun teksteihin omaa elämäänsä. Osallistuja tapaa päivittäin ohjaajansa, jolta saa tekstit ja tukea matkalleen. Ohjaajina Aija Kaartinen ja Anne Koivula.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Aija Kaartinen 050 372 2776 / kaartinenaija@gmail.com. Hinta 315€ omin liinavaattein.

Hiljaisuuden jooga® -retriitti 24.-26.5.

Hiljaisuuden joogassa® yhdistyvät lempeät, kehoa hoitavat liikkeet, mielen hiljentyminen, kristillinen hengellisyys ja rukous. Hiljaisuuden jooga® -retriitissä liitytään osaksi hiljaisuuden viljelyä ja mystiikan teologiaa. Ohjaajina Mirella Lehtola ja Anna Henriksson.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Mirella Lehtola mirella.lehtola@gmail.com.  Hinta 160€  omin liinavaattein.

Hiljaisuuden retriitti heräävän luonnon keskellä 7.-9.6.

"Kuunnelkaamme lintuja, tuulta, vettä ja hiljaisuutta." Pieniä kävelyretkiä aistit avoinna. Miltä maistuisi kymppikahvit metsässä? Levollista oleilua pirtissä jykevien hirsiseinien suojassa. Ohjaajina Mari ja Mika Leijo.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Mika Leijo 050 331 1931 tai Mari Leijo mari.leijo@gmail.com. Hinta 160€ omin liinavaattein.

Kasvakaa kuin kedon kukat - kasvi- ja talkooretriitti 1.-4.7. 

Päivien aikana tartumme Metsäkestilän talon tarpeellisiin töihin ja niiden lomassa seuraamme puiden vihreän muutosta sydänkesän syvään väriin. Lisäksi opimme lisää kasvikunnasta, käymme uimassa ja kokoonnumme yhteisiin rukoushetkiin.  Hiljaisuudelle on varattu oma aikansa. Ohjaajina Marianne Kyrönviita ja Riikka Pyykkö.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Riikka Pyykkö 040 834 2285 / riikka.pyykko@outlook.com. Hinta 100€ omin liinavaattein.

Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti 7.-11.8.

Tässä retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja hengellinen ohjaus. Pohjana on ignatiaaninen rukousperinne. Yhteinen ohjelma muodostuu päivittäisestä messusta ja ruokailuista. Kunkin henkilökohtainen retriitti rakentuu rukousmietiskelyistä, joissa jokainen peilaa Raamatun teksteihin omaa elämäänsä. Osallistuja tapaa päivittäin ohjaajansa, jolta saa tekstit ja tukea matkalleen. Ohjaajina Meri Tirroniemi ja Eija Varin-Toppari.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Liisa Erkiö 050 5232 104 / liisa.erkio@saunalahti.fi. Hinta 315€ omin liinavaattein.

Meditatiivisen rukouslaulun retriitti 30.8.-1.9.

Retriitti on tarkoitettu jo aiemmin meditatiiviseen rukouslauluun tutustuneille. Tervetuloa lepäämään ja virkistymään yhteisessä äänessä. Ohjaajina Aija-Leena Ranta ja Sirpa Antikainen.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Sirpa Antikainen 040 730 4455 / sirpahanti@gmail.com. Hinta 160€ omin liinavaattein. 

Hiljaisuuden retriitti “Fransiskuksen jalanjäljissä” 13.-15.9.

Metsäkestilän luonnon rauhassa saat matkakumppaniksi Fransiskus Assisilaisen. Ohjaajina Riitta ja Olavi Heino.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Olavi Heino 040 879 3651 / olkki.heino@outlook.com tai Riitta Heino 040 821 2200 / heino.riitta@outlook.com. Hinta 160€ omin liinavaattein. 

Uniretriitti 20.-22.9.

Uniryhmätyöskentelyä omien unien pohjalta hiljaisuuden kannattelussa perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään. Käytämme M.Ullmanin uniryhmämetodia.  Ohjaajina Laura Tuhkanen-Jukkola ja Liisa Parviainen.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Laura Tuhkanen-Jukkola lauratuhkanenjukkola@gmail.com. Hinta 160€ omin liinavaattein.

Hiljaisuuden retriitti - mahdollisuus yhteiseen metsävaellukseen 4.-6.10.

Hiljaisuuden retriitti, jossa on lauantaina mahdollisuus osallistua yhteiselle metsävaellukselle. Metsäkestilä sijaitsee Ikaalisten Juhtimäessä lähellä Seitsemisen kansallispuistoa. Ohjaajina Mari ja Mika Leijo.
Tiedustelut ja ilmoittautuminen Mika Leijo 050 331 1931 tai Mari Leijo mari.leijo@gmail.com. Hinta 160€ omin liinavaattein.