Unet hiljaisuuden kannattelussa

 

"Unet auttavat meitä selviämään elämän monimutkaisuuksista, ja ne auttavat meitä ilmentämään olemassaoloamme juuri meille ominaiselle tavalla. Unet vapauttavat meissä spontaania, luovaa, elämää korostavaa energiaa. Voimme saada yhteyden tuohon energiaan ja hyötyä siitä, mutta emme voi hallita sitä." (Ullman Paljastavat unet 1982)

Kesän ja syksyn taitteessa on mahdollisuus hiljaisuuden retriitissä pysähtyä myös unien seuraan. Uniretriittiä rytmittää yhteinen rukouselämä – niin kuin yleensäkin hiljaisuuden retriitissä. Kokoonnumme rukoushetkeen kappeliin aamulla, päivällä ja illalla päivän päättyessä. Sunnuntaiaamuna on messu. 

Tämän lisäksi kokoonnumme muutaman kerran yhteen unien äärelle. Toinen ohjaajista, Laura Tuhkanen-Jukkola, on koulutettu uniryhmän vetäjä (Montague Ullmanin kehittämä metodi). 
Ryhmässä on mahdollista löytää omiin uniin liittyvien tunteiden ja vertauskuvien merkitystä ja näin lisätä itseymmärrystä. Retriitin aikana jokainen saa kertoa yhden oman unensa, jonka on kirjoittanut muistiin. Sitä käsitellään ryhmässä Ullmanin metodin mukaan. Kukaan ei anna uneen valmiita tulkintoja, vaan ryhmä toimii vain apuna, jotta unen näkijä löytäisi avaimia unensa ymmärtämiseen.
Ryhmässä siis puhumme jonkin verran, luottamuksellisesti. Ryhmän ajaksi hiljaisuus lempeästi keskeytyy. 

Tervetuloa mukaan!

Uniretriitin 20.-22.9.2024 Metsäkestilässä ohjaavat Laura Tuhkanen-Jukkola ja Liisa Parviainen Hinta 160 € omin liinavaattein. 
Ilmoittautumiset ja tiedustelut:  lauratuhkanenjukkola@gmail.com


Teksti: Liisa Erkiö ja Laura Tuhkanen-Jukkola 6.7.2023 / 23.4.2024